in

Játék áttekintése Catmaze

Az elmúlt néhány évben megnőtt a metroidvania műfajú játékok száma, és ennek a stílusnak a játékosok általi nagy elfogadottsága miatt a független stúdiók nagy része az ilyen stílusú játékok készítésére ment, és idejük nagyobb részét összpontosították. új és innovatív ötletek ehhez a műfajhoz. A Catmaze játék, amelyet ebben a cikkben ismertettünk a Gamesfold webhelyéről, a Metroidvania műfaj egyik új és sikeres játéka, amely gazdag történet bemutatásával 9/10 pontot kapott a játékosoktól és a kritikusoktól.

Mint ismeretes, a Metroidvania az egyik akció- és kalandalfaj, amely a Metroid és a Castlevania sorozat klasszikus verziói előtt tiszteleg. A metroidvania játékok játékmenete az, hogy egy nagy térképet és világot kapsz, ahol a kezdetektől fogva a térkép minden része nem elérhető, és valójában zárolva van, és ezeket a részeket csak különböző elemek megtalálásával érheti el. Ezek általában fegyverek, kulcsok vagy olyan dolgok, amelyeket a főnökök megölésével és a játék világának felfedezésével vagy a történetben való előrehaladással szereznek. Ezenkívül az ellenségeidet úgy tervezték meg, hogy miután elpusztítottad őket, és új környezetbe léptek, újra megjelennek, amikor visszatérsz az előző környezetbe. Az ellenségek megölésével XP-t vagy különféle tárgyakat szerezhet.

A Catmaze játékban egy csodálatos története van, amelyet a jeleneteken keresztül követnek, és számos küldetés van, mint például a keresés, de a játék világának szerkezete és térképe a Metroidvania műfajának zseniális példája. A játék a valaha látott mese egyik legjobb felhasználását kínálja videojátékban, és a legtöbbet hozza ki a metroidvania játékok visszatérő kliséiből. A játék történetét a szláv mitológia ihlette, ezek a régi történetek életre kelnek a játék főszereplőjének, Alesztának, a boszorkánynak a felejthetetlen kalandjában, akit a bátorsága rejtélyes utakon és sötét erdőkön keresztül vezet az elveszett út keresésére. A halott kalauzok világa. A játék a szláv mitológiát használja ihletforrásként, hogy hiteles karaktereket hozzon létre, akik egy lenyűgöző világba kerülnek, és releváns küzdelmekbe keverednek.

A játék történetének bemutatása lépésről lépésre és teljes mértékben történik. A játék elején Alesta és társai gyorsan összecsapások sorozatában vesznek részt, amelyek felkeltik a figyelmet. A sötét és gyakran gótikus témájú metroidvania játékok szokásos nyomasztó atmoszférájától eltérően a Catmaze optimista és felemelő marad még a hős útját kezdő tragédiák fényében is.

Míg a játék szakaszai egyre nehezebbekké válnak, ahogy haladsz előre, számos lehetőség kínálkozik a segítségedre. A játék egy nagy térképpel rendelkezik, amely szinte teljes szabadságot biztosít az összes gyűjthető tárgy és szórakoztató rejtett terület felfedezéséhez és megtalálásához. Játék közben soha nem fogsz azon küszködni, hogy merre menj, és ne tévedj el, bár rengeteg altörténettel kell megküzdened a kalandod során. A szakaszok úgy vannak megtervezve, hogy az útkeresés során ne legyen probléma. A sokféle ellenség és főnök a játékban nagyon jól sikerült, és az alkotók kellő figyelmet fordítottak erre a területre.

A játék csodálatos barlangjainak, erdőinek és kanyargós folyosóinak felfedezésével nagyszerű kalandérzetet fog érezni. Játékod során nagyszámú titkos ösvényre bukkansz, melyek nagyon ügyesen vannak elhelyezve a térképen, és a főszereplő képességeinek fejlesztésével sok, korábban lezárt területhez juthatsz hozzá. A játéktérkép kiterjedtsége miatt nagyszámú teleporthelyet építettek ki a térkép különböző részein, ami szerencsére nagyon megkönnyítette a játékvilágban való utazást. Bár néha előfordulhat, hogy sétálni kell egy kicsit, mert több olyan terület van, amelyet egy meghatározott út köt össze egymással.

A játék küzdelmes része is érdekes, mert maga a főhős nem támad, és csak a társai képesek támadni. Különféle gyors rúgásokat és hosszú támadásokat hajthatnak végre, és ezeknek a srácoknak speciális frissítések vannak elszórva a játékvilágban. Kalandod során számos legendás lénnyel, valamint lenyűgöző boss-harcokkal találkozhatsz, amelyek mindegyike szláv történetekből származik, és elmeséli egyedi történetüket. A játékban figyelembe veszik a szerepjáték műfaj elemeit is, amelyek segítségével személyre szabhatja karakterének megjelenését. Körülbelül 12 órára van szüksége a játék történet részének teljesítéséhez, amit közepes nehézségi fokon is megtehet.

A játék hangsávjai teljesen összhangban vannak a témájával és harmonikusak, a játék dalai pedig jó változatosságot mutatnak. A történet szereplőinek művészi grafikája úgy van megtervezve, hogy a szereplőknek valódi identitásukat adják, és bizonyos módon életet adnak nekik. A játék környezetének pixeles jellege teljesen nyilvánvaló, de a különböző részletek élénkek és grafikusan texturáltak, és jól illeszkednek egymáshoz.

Ha szereted a 2D platformer játékokat, a Catmaze egy szuper szórakoztató játék ebben a műfajban. A játék elég egyedi ahhoz, hogy bemutassa saját sötét és összetett történetét. Ez a játék valóban egyike azoknak a címeknek, amelyeket minden játékosnak ajánlok.

Overall
8.8/10
8.8/10
 • Grafika - 8.5/10
  8.5/10
 • Sztori - 9/10
  9/10
 • Zene - 8.5/10
  8.5/10
 • Játékmenet - 9/10
  9/10

Játék áttekintése Otoko Cross: Pretty Boys Mahjong Solitaire

Játék áttekintése Doomed to Hell