in

Játék áttekintése 41 Hours

A 41Hours egy drámai első személyű lövöldözős játék, amely tudományos-fantasztikus történetet mesél el. Egy Ethan nevű személy szerepében vagy, aki befolyásos és aktív tudós a tudomány és a kutatás területén, és egyben egy tapasztalt katona, aki eltűnt Clara nevű feleségét keresi. Ez a cím nem csak egy hétköznapi futó- és lövöldözős játék, és innovatív módon tartalmazza egy tudományos-fantasztikus játék játékmeneti elemeit, amelyek többnyire híres játékokból származnak. A GamesFold webhelyének ebben a cikkében ezt a játékot tekintjük át.

A játék története ott kezdődik, ahol hősünknek, Ethannek, miután évekig próbálta megtalálni Clarát, végül sikerül megtalálnia őt. De most furcsa dolog történt Clarával, ami miatt nem volt többé az öreg. Clara mára kiborg vagy mechanikus személy lett, aki Leának hívja magát. Egy ismeretlen társaság hozta létre, és most egy ellenállási csoport tagjaival együtt fellázad a társaság ellen, de Leia csatlakozik az összejövetelhez, és nem tudja, mi történt vele. A Leiát építő cégnek esélye sem volt rákapcsolni a fő vezérlőrendszerre, ami azt jelenti, hogy a következő 41 órán belül leszerelték és használhatatlanná válik. Ennek a játéknak a fő történettartalma romantikus és romantikus koncepciókon alapul, amely a lehető legjobban kívánja kihasználni történetét egy klisés, de hatásos narratíva bemutatásával.

A játéknak négy különböző nehézségi szintje van, kezdő, kezdő, középhaladó és profi, amelyek a képregények stílusában a sztori első vágójelenetének teljesítése után választhatók ki. A játékmenet a két híres Crysis és a Portal játék kombinációjának tekinthető, amely keveri játékmenetüket és mechanizmusaikat, és új élményt teremt. Fegyvereire modokat telepíthet, amelyek nagyon változatosak, és így növelhetik erejüket. A játékkörnyezet sarkaiban olyan portálok találhatók, amelyek távoli helyekre kalauzolnak el, a játékban pedig nagyon érdekes és okos feladványok találhatók, amelyek némelyikének megoldása kihívást jelenthet. Leia asszisztensként működik, ami sokat segít a játék csatáiban. Elgondolkodtató készségekkel és evilágon kívüli képességekkel rendelkezik, amelyeket parancsra használhatsz ellenségeid ellen. A játék során olyan eszközöket használsz és sajátítasz el, amelyek emberfeletti képességeket adnak neked: az első a Telekinesis, amely képes nagy távolságból manipulálni a tárgyak elméjét. A második az időmanipuláció, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan reagáljon a lassításra, a harmadik pedig a láthatatlanság, hasonlóan ahhoz, amit a Crysis sorozatban láthattunk. Veszélyes utazása során a portálokat használva mozoghat vagy teleportálhat egy tér-idő kontinuumon keresztül, megtapasztalva a földönkívüli környezeteket.

A játék játékmenete és harci mechanikája kiegyensúlyozott, és érdekes futurisztikus és sci-fi pillanatok keveréke, amelyek egyben nagyon kielégítőek, például a robotok felrobbantása és a katonák fejére lövöldözés soha nem öregszik vagy ismétlődik, sőt bár a mechanika Az időlassítás sok videojátékban megtalálható, és az, hogy hogyan működik 41 órán belül, nagyon klassz. Karaktered mozgási sebessége szinte sima és gyors, és nincs gondod a mozgással. A játékban az ellenségek változatossága is nagyon jó, és különböző típusú katonákkal, tankokkal, kis láthatatlan robotokkal, jaguárokkal és még egy medvével is találkozhatsz. Néhány rejtvény, különösen a második szinten lévők, igazán szórakoztatóak. Természetesen sok rejtvény unalmas és ismétlődő.

A 41Hours története nem elképesztő, de összességében jó tartalommal rendelkezik, és van egy egyedi csavar a végén, ami magával ragad. A történet előrehaladása enyhe tempóban történik, és újabb tények derülnek ki, amint új információk fedezhetők fel. A játék azonban inkább a harci és rejtvények mechanikájára támaszkodik. Fegyverek használata helyett lopakodhat is. Ezenkívül portálokat nyithat az űrben, vagy használhatja az asszisztensét mozgó bombaként. Ezen feladatok mindegyikének elvégzése energiát fogyaszt, amelyet játék közben vagy gömbök gyűjtésével lehet pótolni.

A játék szakaszaiban elhangzó dalok jól megtervezettek, és a Terminátor filmsorozatra, valamint a Falloutra és az eredeti Deus Ex sorozatra emlékeztetnek. A játék stílusa és grafikája egyáltalán nem érdekes, és néha szörnyű. Egy mai modern játék számára az ilyen vizuális effektusok nem elfogadhatóak, és messze nem várhatóak. A grafikai textúrák gyengék, és hiányoznak a szükséges részletek.

A 41Hours játék történettartalma lenyűgöző, és számos meglepő fordulatot vesz, és több mint 11 fejezetben jelenik meg, és 20 órán belül teljesen befejezheti. A játék sztori vége nagyon érdekes és izgalmas, bár szinte kiszámítható. Ez a játék nagyon nagy fejlődési potenciállal rendelkezik, de gyenge optimalizálás történt benne, ami sok kárt okozott a játék különböző aspektusaiban.

Overall
5.6/10
5.6/10
 • Grafika - 5/10
  5/10
 • Sztori - 6/10
  6/10
 • Zene - 5/10
  5/10
 • Játékmenet - 6.5/10
  6.5/10

Játék értékelés Crystal Goddess

Játék áttekintése Sea Horizon