in , ,

A Quarry játék áttekintése

A The Quarry történet-vezérelt játék, ahol a döntéseid befolyásolják, egyszerű és vonzó slasher filmek ihlették, amelyek több órán keresztül szórakoztatják a közönséget.

Hét fiatal tanácsadónak, akik több hetet töltöttek gyerekek szórakoztatásával és oktatásával a Hackett’s Quarryban, egyedül kell tölteniük egy éjszakát ebben a nyári táborban. A terv szerint gyorsan el kellett volna hagyniuk a tábort, de valaki megakadályozza, hogy ez megtörténjen.

Bár David Hackett, mint a nyári tábor vezetője reakciója azt mutatja, hogy ez az éjszaka drága lehet számukra, a tanácsadók nem hallgatnak a szavaira, és szórakozást keresnek az utolsó estén. Most már nincs gyerek és felnőtt a nyári táborban. Így senki sem tudja megállítani a hülyeségét és mind a hét ember a halál küszöbén áll lépésről lépésre. A Quarry játék több különböző fiatal karakter szerepébe helyez, így különféle döntésekkel befolyásolhatod a sorsukat, és megpróbálhatod feltárni a történet titkait.

A nyolcvanas években és környékén megjelent slasher filmek azért voltak sikeresek, mert egyáltalán nem szégyellték identitásukat. Néhány klisés horrorfilm még mindig felkerül a különféle ajánlólistákra, és még mindig nézik a nézők, mert pontosan tudták, mit akarnak csinálni. Ha egy mű nem szégyelli identitását, akkor elér egy sajátos és meghatározott identitást. Ennek eredményeként vannak emberek, akiknek tetszik ez az identitás, és elfogadják a terméket.

A Supremsive Games legnagyobb vívmánya a The Quarry horrorjátékban pontosan ehhez a történethez kapcsolódik. A fent említett brit stúdió, amely ugyanazokból a filmekből merít ihletet játékaihoz, 2022-ben megmutatta, hogy még mindig képes egy különálló identitású videojátékot szállítani azoknak a játékosoknak, akik érdeklődnek az ilyen típusú játékok iránt, ha egy darabnál nagyobb terméket adnak ki. a Dark Pictures sorozatból.

Amióta sok játékos először találkozott a Supremacy Games-szel az Until Dawn-nal, majd a The Dark Pictures antológia játékait látta, a Dark Pictures-t sokszor hasonlították az Until Dawnhoz.

Függetlenül attól, hogy milyen erősségeket és gyengeségeket láttunk a The Dark Pictures Anthology: Man of Medan, The Dark Pictures Antológia: Little Hope és The Dark Pictures Antológia: House of Ashes című filmekben, sok játékos mindig is létrehozta a Dark Pictures-t. Tudtak a kisebb Until Dawns-ról.

A történet nem arról szól például, hogy a Dark Pictures sorozat három kiadott játéka milyen fejlesztéseket vagy visszalépéseket mutatott az Until Dawnhoz képest. Ez abból adódik, hogy nem sok értelme van egy nagyon jó játékból áttérni a kisebb játékokra, amelyek úgy tűnik, csak próbálnak megfelelni ennek. Végtére is, még az olyan nyilvánvaló pontok is, mint a Dark Pictures egyes epizódjainak hossza és technikai hiányosságaik egyszerűen azt mutatják, hogy a szóban forgó játékok legfeljebb kisebb és olcsóbb termékek, mint az Until Dawn, amelyekre erősen hatással van az adott játék.

Még maguk a gyártók is elfogadták ezt a tényt. Emiatt, amikor a Supermassive Games stúdió elkészítette új és nagyobb játékát a 2K céggel való együttműködésnek köszönhetően, a The Quarry játékot az Until Dawn játék spirituális folytatásának tekintették. Szóval örülök, hogy a The Quarry-vel kapcsolatos tapasztalataim szerint ez a játék az Until Dawn mellé kerül; Mert a Supremsive Games stúdió eddigi legjobb munkáinak tekinthetők.

Az első pozitív dolog, ami a The Quarry játék élménye során kiderül, a karakterek sokszínűsége. Miután jó nyitást nyújtott a közönségnek, a The Quarry gyorsan áttér a karakterek kezdeti bemutatására; Mindegyiket megismerni egysoros és ismerős karakterek formájában. A főszereplőket már a kezdetektől nagyon könnyű elválasztani egymástól. A különböző karakterek megléte egyszerűen érdekessé teszi a csoporton belüli kapcsolatokat.

tapasztalunk, lehetőségünk nyílik ezen egyszerű karakterek további megnyilvánulásaival találkozni. Soha nem válnak mély és összetett karakterekké, de nem is szabad. A történetmesélés sajátos hangvételével a The Quarry teljesen olyan helyzetbe hozza a közönséget, hogy elfogadja az ilyen karaktereket. Tudjuk, hogy itt egy jelenben játszódó történettel van dolgunk, de több részében a hollywoodi horrormoziban néhány évtizeddel ezelőtt kialakult sztereotípiákhoz kötődik.

A játék öntudata azzal kapcsolatban, amit csinál, vonzóvá teszi. Ennek eredményeként a célközönség nem erősíti az őrt, és élvezi az egyszerű karakterekkel való együttlétet. De az alkotók tovább mennek, és mint mondtam, kihasználják a lehetőségeket, hogy jobban megmutassák a karaktereket.

Egy személy veszélyes helyzetbe kerülése és két szereplő együttléte a történet egy részében közös történetesemények. De ezeknek a hétköznapi eseményeknek a felhasználásával a szereplők alkotói lehetőséget adtak arra, hogy kilépjenek eredeti megjelenésükből. Éppen ezért, ha jobban megismerjük őket, egy olyan karakter, mint az Abigail, egy jelentős többsoros karakter lehet személyiségtípus helyett.

Eközben szerencsére a színészek is segítik a karaktereket, és növelik vonzerejüket a közönség számára. A Supremsio Games a The Quarry játék szereplőinek szerepét a megfelelő emberekre bízta, akiknek zászlóshajója lehet Ted Raimi . A seriff szerepében titokzatos és különleges teljesítményt sikerül bemutatnia. A közelmúltban Ted Raimi olyan filmekben játszott, mint az Evil Dead 2, amely a Supermassive Games stúdió tagjainak inspiráló alkotásai közé tartozik.

A történet általános felépítése elég érdekesnek tűnik, és a karakterek vonzóak lesznek az ilyen típusú interaktív történetmesélés iránt érdeklődő játékosok számára. Most a játékmeneten a sor, hogy megmutassa ennek a narratívának az interaktív természetét, hogy valóban tiszteletre méltó, választáson alapuló játék legyen a The Quarry.

E játékok közül sok, amelyeket „interaktív filmeknek” is neveznek, azt az illúziót keltik a játékos számára, hogy ilyen választási lehetőségekkel találkoznak, ahelyett, hogy ténylegesen a játékos elé tennék a hatékony döntéseket. Szerencsére azonban a The Quarry tele van választási lehetőséggel, amelyek közül néhányat gyorsan, néhányat pedig idővel. A játékot valóban számos játékos döntése befolyásolja, mind a történet folyamatában, mind a párbeszédek részleteiben, mind a karakterek sorsában. Ebből kifolyólag a The Quarry játékból nemcsak két játékos tapasztalata lehet igazán különböző több részben, hanem a mű megismétlésének értéke is jelentősnek tűnik.

A kreatív csapat okosan használja ki ezt a lehetőséget, hogy növelje a vágyat, hogy újra megtapasztalhassa a kőbányát. A Supremsio Games különféle lehetőségeket biztosít a játékosok számára, hogy jobban megtapasztalhassa a stúdió új horrorjátékát.

A játékban különböző lehetőségekkel állunk szemben a The Quarry megtapasztalására, beleértve a Film módot is. Ha a játék története sikerült magához vonzania a játékost, egyáltalán nem valószínű, hogy még egyszer meg akarja majd nézni a játék egy speciális változatát, mint például a “minden karakter túlélése”.

Amikor befejezted a The Quarry-t, a játék egy új opcionális funkciót is kínál, a Death Rewind néven. Ha a játékot a Death Rewind bekapcsolásával játszod, egy karakter halála után háromszor gyorsulhatsz előre, hogy más döntést hozhass, és az érme másik oldalára nézhess.

Amikor egy választáson alapuló játék valódi interaktív történetmesélés felé fordul ahelyett, hogy hamis és szinte hatástalan választási lehetőségeket kínálna, az boldoggá teszi a játékosokat. Ám amikor a Kőbánya története néha a várakozáson felül jelenik meg, a közönség szereti felfedni az összes titkot. Ironikus módon a The Quarry történetének minden egyes titkának felderítése különböző választásokon múlik. Ha nem választottad a narratív utakat, akkor egyáltalán nem fogsz tudni a történetről.

Mindezek mellett nem hunyhatjuk le a szemünket a problémák előtt. Az első nagy gyengeség a “félelem” szerepével kapcsolatos a The Quarry horrorjátékban. A játék identitása és reklámkampánya egyértelművé teszi, hogy a The Quarry a horror műfaj rajongóinak készült. De annak ellenére, hogy a játék általában jót tesz a jó hangulatnak, a Supremsive Games stúdió új munkája nem riasztja el annyira a játékost, mint a csapat korábbi munkái.

Mivel a játék grafikája az idő nagy részében nagyon jól néz ki, és a The Quarry részletes és ijesztő hangjátékot használ, valószínűleg legalább a megfelelő ugrásos ijesztgetések jól megijesztették a közönséget. De még a felhasználásuk is viszonylag minimális. Ennek eredményeként, ha ezt a pontot néhány további kontextus mellé helyezzük, hogy bemutassuk a játék ijesztő lényeit, többé-kevésbé úgy tűnik, hogy a produkciós csapat szándékosan csökkentette a The Quarry horror szintjét néhány korábbi munkához képest; Talán azzal a céllal, hogy minél több közönség élvezze.

Ez a pont lehetővé teszi számunkra, hogy tanúi legyünk az egyik mechanizmus gyengeségének: a járásnak. Ha a játék légköre mindig annyira fullasztó volt, hogy a játékos bármelyik pillanatban azt a veszélyt látja, hogy egy erős ugróval kell szembenéznie, akkor sok ilyen egyszerű sétának meghatározott szerepe lehet a játékban. De amikor a séták többsége legalább két karakter jelenlétében történik, és a játékos lassan megérti, hogy a legtöbb hirtelen esemény néhány perc alatt történik, a játékmenetnek ez a része szinte nem vonzó a legtöbb játékos számára.

A Quarry játék minden pozitív és negatív pontját figyelembe véve azt mutatja, hogy a Supremsive Games képes horrortörténet-alapú játékokat létrehozni vonzó formulával; A játékai képletét azonban még nem sikerült teljesen csiszolnia.

Ha a csapat által megtett utat nézem, az Until Dawn és a The Quarry olyan termékeknek látom, amelyeket érdemes megtapasztalni; Működik, ha érdekli a stílusuk és a médiumuk, akkor az elmúlt néhány évben nem fogsz találni más videojátékokat, amelyek pontosan olyan élményt nyújtanak a játékosoknak.

A The Quarry bizonyítja, hogy a Supremsio Games az Until Dawn után nem szokott hozzá a kisebb játékok készítéséhez, és megfelelő költségvetéssel továbbra is jó élményeket tud nyújtani célközönségének. Tehát ha szeretnél többször is megpróbálni több fiatal formájában, hogy ne öljenek meg normális és szokatlan gyilkosok, ne hagyd ki a The Quarry játékot.

A The Quarry élmény második körének legszebb része lehet, hogy nem több percet él meg teljesen, ami teljesen eltér az előző élménytől, hanem a játék végének teljes követése. Döntéseid annyira befolyásolhatják a történetmesélést, hogy a második körben néhány szereplővel más szakaszba lépsz. De talán kevesen számítanak arra, hogy a The Quarry játék vonzó végeredményei is megváltoznak különböző döntésekkel. Ha egy játékstúdió az utolsó pillanatig a közönség döntéseit szem előtt tartva készítette el a játékot, akkor el kell fogadni, hogy megérdemli a szükséges feltételeket a választáson alapuló történetjátékok előállításához.

A Quarry játékismertető a PS5-ös verzió tapasztalatai alapján készült

Overall
9/10
9/10
 • Grafika - 8.4/10
  8.4/10
 • Sztori - 9/10
  9/10
 • Zene - 9/10
  9/10
 • Játékmenet - 9.6/10
  9.6/10

Fire Emblem Warriors: Three Hopes játékismertető

The Tale of Bistun játékkritika